Fit4all Fysiotherapie Behandeling

Fysiotherapie behandeling vindt bij Fit4all plaats aan de hand van jouw persoonlijke doelstellingen, onze jarenlange (50+) ervaring en aan de hand van de huidige wetenschappelijke inzichten. Daarnaast werken we in de Fysiotherapie vanuit een unieke behandelmethodiek.

De basis van de fysiotherapie behandeling wordt gevormd uit verschillende fysiotherapeutische specialisaties en behandeltechnieken. We zien onze behandelmogelijkheden als onze ingrediënten om voor jou een perfect persoonlijk recept te maken.

 

De 4 pijlers van de Fit4all behandelmethodiek

1.     Testen & Onderzoeken

Het vinden van de bron van je klacht vormt de basis voor een succesvolle behandeling. Niet alleen het stellen van de juiste diagnose, maar ook de oorzaak vanuit de hele bewegingsketen zien we als essentiële basis voor een effectieve behandeling.

Je zou je lichaam in dat geval kunnen vergelijken met een auto waarbij de motor oververhit is. Het zal niet altijd de motor zelf zijn die zorgt voor de oververhitting, maar des te meer een slechte werking van andere onderdelen die de auto minder laten functioneren.

Fysiotherapie Wijk bij Duurstede

2.   Opheffen belemmeringen

Om het lichaam in balans te brengen dienen de lichamelijke bewegingsbelemmeringen eerst opgeheven te worden. Belemmeringen in het bewegen blijken uit onderzoek vaak een combinatie van te zijn spanning in de spieren en stijfheid van de gewrichten.

Met behulp van verschillende fysiotherapeutische en manueel therapeutische technieken zijn lichamelijke bewegingbelemmeringen effectief en snel op te heffen. Bij Fit4all maken gebruik van de meest effectieve en wetenschappelijk onderbouwde technieken zoals onder andere;

Fysiotherapeut Wijk bij Duurstede

3.   Herstellen van de balans

Om resultaat op de lange termijn te kunnen bereiken en herhaling van de klacht in de toekomst te kunnen voorkomen is het bij veel klachten noodzakelijke dat de lichamelijke balans hersteld wordt.

Door middel van geprotocolleerde behandelingen, individueel opgestelde trainingsschema’s en wetenschappelijk onderbouwde beweeg patronen brengen we jouw lichaam weer terug in balans.

Daarnaast is het van essentieel belang dat je lichamelijke maar ook mentale belasting in balans is. Je kan hierbij denken aan de manier waarop je omgaat met je klacht tot de invloed van stress op je lichaam.

Dus niet alleen het opheffen van je belemmeringen door onze verrichtingen en terugbrengen van je lichamelijke balans is belangrijk in een succesvol herstel. Ook je (houding- en beweging) gedrag en omgang met je klacht zijn essentieel voor je herstel. 

Fysiotherapie Revalidatie

4.   Zelfmanagement & Preventie

Hoe mooi zou het zijn dat je zelfcontrole hebt over het beloop en herstel van je klacht?! Zodat je niet alleen tijdens maar ook na een geslaagd behandeltraject zelf je het risico op herhaling kan minimaliseren.

We geven je graag een “zetje in de rug” bij het opheffen van belemmeringen zodat je weer vrijuit kan bewegen. In combinatie met de eventueel benodigde gerichte training, de juiste voorlichting en individueel advies streven we naar een ideale situatie van zelfmanagement. 

Fysiotherapie Behandeling


Nazorg door Preventie

Wil je na een succesvolle behandeling binnen Fit4all extra aandacht geven aan de preventie van lichamelijke klachten. Dan kan je onder dezelfde professionele begeleiding als in je herstel door te blijven sporten bij Fit4all Sport.

Op zoek naar een effectieve behandeling van je klacht!? Maak dan een afspraak bij Fit4all door te bellen naar 0343-431111 of mail naar fit@fit4all.nl

Over Fit4all

Wil je goed herstellen van een lichamelijke klacht of (sport)blessure? Wil je gewoon lekker sporten in een toegankelijke, enthousiaste sfeer onder professionele begeleiding en daarbij een ruim aanbod van sportlessen? Of wil je met een lifestyle coach jouw persoonlijke doelen nastreven? Dan ben je bij Fit4all aan het juiste adres! 

De combinatie van Fysiotherapie, Sport en Personal Training maakt ons concept uniek. We streven ernaar om jouw persoonlijke doelstellingen te behalen. Met behulp van onze professionele, innovatieve bewegingszorg & deskundige, persoonlijke trainingsbegeleiding.

Contact


Voor meer informatie bel of mail ons gerust.

0343 - 431111
© 2017 Fit4all | Dit is een website van Krachtig Media
We maken gebruik van cookies om onze website gebruiksvriendelijker te maken. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt. Lees meer.
akkoord »